maanantai 27. helmikuuta 2017

Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

Tuija Lehtisen vuoden 2016 romaani vie lukijan nyt niin mediaseksikkään alan liepeille, eli huutokauppakamarin maailmaan. Helmin tavoitteena on kehittää Divarin Helmi -antiikkiliikettä ja samalla saada jalansijaa huutokauppameklarin roolissa. Työjuttujen lomassa "perhe on pahin" ja sukukin saa osansa, mutta tuttavien sukujuhlissa voi löytyä yllättäviä, kiinnostavia elementtejä. Monelle oksalle joutuu Helmikin kurkottamaan ennen kuin sopiva pesäpuu alkaa löytyä.
 
Henkilöitä vilisee turhankin paljon tässä letkeästi etenevässä tarinassa, ilman muutamaa tuttavaakin tarina olisi ollut tarpeeksi monikäänteinen. Lehtisen kerronnassa ei jäädä syviä syntyjä pohtimaan, vaan mennä porskutetaan täysillä eteenpäin. Mutta lukija saa takuuvarmasti sitä, mitä toivoikin: Hyvän tarinan rempseästi kerrottuna ja mausteena reilu annos, jos nyt ei romantiikkaa, niin henkilökohtaisia suhteita kuitenkin!
 
Joitakin vuosia sitten en erityisemmin pitänyt Lehtisen turhankin ronskista seksillä sävytetystä kerronnasta. Nyt ollaan lähempänä "normaalia" elämää ja ilmaisua. Mikä ikäkriisi lienee kirjailijan saanut höystämään tarinansa niin seksin täyteisillä kuvauksilla?
 
Vielä tätäkin teosta mukavammat lukukokemukset tarjosi mielestäni Lehtisen kaksi edellistä romaania, eli apteekkimaailmaan sijoittuvat Armon aika ja Jatkoaika. Mutta ei tätäkään lukematta kannata jättää!
Tuttaville vinkiksi; kirja löytyy myös minun hyllystäni.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti