torstai 9. helmikuuta 2017

Valintojen vuosi

Toinen tänä vuonna lukemani kirja oli Valintojen vuosi, kirjoittanut Cecelia Ahern.
Lienen lukenut kaikki Ahernin aiemmin suomeksi julkaistut romaanit. Niistä löytyy jotain yllättävää, erilaista näkökulmaa, mutta yleensä lempeällä otteella kirjoitettua.
 
Valintojen vuosi tutustuttaa meidät naapuruksiin, joiden elämässä myllertävät muutokset. Niin Jasmine kuin Matt joutuvat miettimään uusiksi elämänsä arvoja ja tärkeiden ihmissuhteiden merkitystä. Kuinka paljon työ ja ihmissuhteet, tai niiden  puute, määrittävät meitä? Kaikkia ratkaisuja tai sivujuonteita en ehkä itse olisi halunnut tarinan sisältävän, mutta lisämaustetta nekin toivat. Elämä voi lähteä kulkemaan uuteen suuntaan pienenkin sysäyksen myötä, lopputulosta ei voi koskaan varmuudella tietää.
 
Ja romanttista jännitettä pitää aina kirjasta ripaus löytyä. Olkoonkin, että tarinassa valinta ei olisikaan se, jota koko kirjan ajan odottaa. Elämänmakuista, pikkuisen utopistista, mutta silti arkirealismin rajoissa, sellaista on Ahernin romaanin maailma.
 
Harkitsin kirjan hankkimista itselleni, mutta kun löysin sen kirjaston hyllystä, päädyin lainaamaan. Vielä saattaa pokkarina kaupan päätyhyllystä joskus omaan kirjahyllyyn päätyä. Pidin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti