sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Perintötila

Olipa mukava kuulla ja "tavata" taas pitkästä aikaa norjalaisen Neshovin tilan väkeä! Tuntuu kuin kuulumiset olisivat päivittyneet harvemmin tavattujen sukulaisten kesken! Suosittu Berliininpoppelit- trilogia on siis saanut kaivatun jatko-osan. Aika kauan Anne B. Ragde aluksi kertoilee tanskalaisperheen Krummen ja Erlendin kuulumisia ennen kuin tarina etenee perille Perintötilalle, toki tärkeää oli kuulla heidän suloisista lapsukaisistaan ja synnytyskokemuksistaan. Torunnin tie takaisin Neshovin tilalle vaatii aikaa ja suuria päätöksiä, mutta näinhän sen kuuluikin mennä. Ja ihana kuulla, että vanhuksella on vihdoin asiat hyvin ja viihtyisät oltavat palvelukodissa. Ja sympaattinen hautausurakoitsija Margido...onneksi elämän pakasta nousee hänellekin välillä muuta kuin mustia kortteja. 

Jos et ole tutustunut vielä Neshovin tilan väkeen, niin suosittelen. Berliininpoppelit, Erakkoravut ja Vihreät niityt ovat trilogian aiemmin ilmestyneet osat. Sukutarina ei ole paikoin kaunista luettavaa, mutta tyylikkäästi kerrottua kyllä. Ja paras osa on tämä viimeisin, Perintötila. 
Jään odottamaan kuulumisia Torunnin ja Margidon yhteisen yritystoiminnan alusta. Ja olen melko varma, että Neshovin tilallakin vielä jotain tapahtuu. 
Eikö niin Anne B. Ragde?

Helmet- lukuhaasteessa tämä kirja pääsee ehdottomasti Erlendin ansiosta kohtaan 27. Kirjassa on sateenkaariperhe tai samaa sukupuolta oleva pariskunta.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti