keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Kuka on pomo

Sophie Kinsella ilahduttaa kepeällä ja taitavalla tekstillään (ja sujuvalla suomennoksella Kaisa Kattelus tietenkin) meitä viihdyttävien romaanien ystäviä. Himoshoppaaja- hahmo on esiintynyt kahdeksassa romaanissa, niistä kaikkia en ole ollut kiinnostunut lukemaan, mutta nämä muut, itsenäiset teokset, olen kaikki lukenut.
 
Nuoren naisen kimpoilua Lontoon hektisessä miljöössä ja takkuavaa urakehitystä brändäysfirmassa on tarjolla tässä romaanissa. Ja kuten arvata saattaa, kaikki ei suju niin kuin haavekuvissa, vaan vaikeuksia on vastassa. Onneksi päähenkilö Katiella on taustalla turvanaan maaseudun rauha ja kotitila, jonne hän pääsee "sapattivapaalle" nuolemaan haavojaan. Samalla Katie auttaa isäänsä tämän uusimmassa liikeideassa, Anstersin maatilamatkailussa. Liiketoiminta käynnistyy niin hyvin, että se huomataan Lontoossa asti. Ja yllättäen vieraiden joukosta löytyykin tuttavia entisestä elämästä... Elämysmatkailun kautta voidaankin tarjota todella yksilöllisiä palveluja, varsinkin entiselle pomolle...
Mikään ei koskaan ole ihan sitä miltä näyttää, ei luksuselämässä liitelevä pomokaan. Todellisuus on monivivahteisempi kuin ennalta voi arvata ja hiljalleen vyyhti työpaikan asioista alkaa purkautua.
 
Huumorilla ryyditetty hyvänmielen romaani. Kannattaa lukaista!
 
Löysin kirjaston pöydältä esitteen Helmet-lukuhaasteesta 2018. Haasteessa on ideana sijoittaa lukemansa kirjat 50 erilaiseen kategoriaan tai erilaisen aihepiirin yhteyteen. Sen listauksessa sijoitin tämän romaanin kohtaan 22. Kirjassa on viittauksia populaarikulttuuriin. Kirjassa esille tuleva Some- maailma ja mainosbrändäys soveltuvat mielestäni populaarikulttuuri- otsikon alle.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti