torstai 15. helmikuuta 2018

Hammaskeiju

Antti ja Paavo Pasanen starttaavat koulutaipaleelle! Tutuksi tulevat Wilma-viestit ja IP-kerhot, vanhempainyhdistys ja opettajan yhteydenotot...pikaiset lähdöt kesken työpäivän hätäisten puhelujen jälkeen, sydän kurkussa kotiovelle saapuminen ja suljetun IP-kerhon autio pihamaa...

Voi niin on tutun tuntuista tuo Paavon koulunkäynnin aloitus! Ja niin totta sekin, että kun äsken pienen eskarilaisen ei tarvinnut vielä kovin paljon osata, niin yht`äkkiä kesäloman jälkeen pienen koululaisen täytyykin tulla toimeen omin avuin jo vaikka missä tilanteissa. Ja Paavollahan niitä tilanteita piisaa... 
Tosin isäänsä on poika tainnut tulla, sillä tilanteita tuntuu löytyvän myös itse Antille...helsinkiläiset poliisikonstaapelitkin tulevat tutuiksi gerbiilien kera!

Ekaan kouluvuoteen mahtuu onneksi myös ilonaiheita ja onnistumisia. Paavolla on kavereita ja vahva oikeudentaju, joka tosin aina ei helpota välien selvittelyissä. Mutta kyllä vuosi aika rankat piirteensä näille miehille näyttää. Onnenhetkien jälkeen mustia pilviä riittää. Kun omien ongelmien lisäksi Antti saa kantaakseen myös veljensä vastoinkäymiset, on väkisinkin pysähdyksen paikka. 

Todellisen elämän makuinen romaani Eve Hietamiehen käsistä jälleen. Huumoria ja tilannekomiikkaa riittää, mutta kieltämättä Antti syvemmissä vesissä tässä teoksessa seilaa kuin aiemmin. Ei niin kevyt luettava, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen. 

Kuinkahan Paavon kouluvuodet jatkuvat? Teinielämää ei uskalla kuvitellakaan...

Helmet- lukuhaasteessa kohtaan 19 "kirja käsittelee vanhemmuutta".



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti