maanantai 2. lokakuuta 2017

Kohtalon tähdet

Nora Roberts on kuulunut jo kauan suosikkikirjailijoihini. Hänen romanttiset kertomuksensa tuovat mukavaa sävyä lukijan tavalliseen arkeen. Hänen tarinoidensa kautta myös glamour-maailma on tullut aavistuksen lähemmäksi, päähenkilöissä kun on löytynyt hyvinkin "kauniita ja rohkeita".

Roberts on kirjoittanut myös joihinkin romaaniensa juoniin murhia ja petoksia sun muuta, joihin minä en ole ollut halukas tarttumaan. Nyt tämä uusin suomennettu trilogia, josta siis on julkaistu vasta kaksi osaa, vie lukijan jo fantasiakirjallisuuden puolelle. Romantiikkaa löytyy edelleen runsaasti, mutta niin myös takakannessa mainostettua taikaakin. 

Taiteilija Sasha Riggs kohtaa toistuvasti unimaailmassaan samat henkilöt. Henkilöt, jotka siirtyvät hänen taideteoksiinsakin. Alitajunta ohjaa hänet matkoille kauniille Korfun saarelle ja siellä salaisuudet alkavat paljastua. Ja salaisuuksia onkin kasaantunut melkoisesti. Romaani lähtee kerimään auki suurta vyyhtiä, johon kuuluvat taikuri ja monet muut mystiset henkilöt. 

Tällä tasolla, tai tällaisissa maailmoissa, liikkuva romaani ei ole minun juttuni, mutta kyllä minä tämän trilogian läpiluen. Kyllä Roberts kuitenkin niin sujuvasti ja taidokkaasti tarinaa eteenpäin kuljettaa! 
Yöpöydällä odottaa jo toinen osa, Huokausten poukama...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti