perjantai 31. maaliskuuta 2017

On ilo juoda teetä kanssasi

Earl Grey- tee näyttää olevan tärkeässä roolissa tämän romaanin alkaessa. Perienglantilaiseen tapaan teetä kuuluu juoda paljon ja usein. Hiljalleen maiseman muuttuessa pysyvämmin Espanjan mantereelle teen juonnin merkitys muuttuu ja Earl grey väistyy virmajuuren ja muiden yrttien taustalle...
 
No olipa jotenkin erikoinen romaani. Tällainen espanjalainen rytmi ja toiminnan räiskyvyys ei ole ihan mielekkäintä kerrontaa itselleni luettavaksi. Englantilainen aristokraatti saa tehtäväkseen selvitellä espanjalaisen kirjallisuuslehden tilaa ja suorittaa siellä ns. yt-neuvottelut. Nuorta miestä varoitellaan ennen tehtävään lähettämistä toimituksen viidestä naisesta, mutta lukijaa se tuossa vaiheessa vain ihmetyttää. Melko monimutkaiseksi juonen käänteet vielä kiertyvätkin ennen kuin tarina alkaa saada lopulta muotoaan. Alku on turhankin verkkaista ja irtonaista, mutta kun toiminta pääsee vauhtiin, sitä ei pysäytä mikään.
 
Espanjalainen kirjailija Mamen Sanchez ei ollut muistaakseni minulle tuttu entuudestaan. Jos haluat päivääsi vähän vipinää, tartu kirjaan ja jaksa lukea sitä alkua pidemmälle. Mutta älä odota ihan pelkkää teenjuontia. Kansi hieman hämää.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti