maanantai 3. huhtikuuta 2017

Ikoni

Törmäsin kirjailijan nimeen kirjakaupan hyllyllä ja yllätyin. Kirjailija Marja-Sisko Aalto työskentelee "päivätyönään" Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin notaarina, enkä ollut tiennyt hänen kirjailijan urastaan aiemmin. Tämä teos on jo kolmas hänen Annette Savolainen- dekkarisarjassaan. Mielenkiintoiseksi kirjan tekee myös se, että se sijoittuu Kuopioon ja Ilomantsiin, tuttuihin itä-suomalaisiin maisemiin. Dekkareiden ystävä en edelleenkään ole, mutta tämä romaani oli nopealukuinen ja "riittävän siisti" - ruumiita kyllä tuli, mutta niiden äärellä ei viipyilty liian pitkään.
 
"Ikoni" lähtee liikkeelle 1600-luvulta idän ja lännen yhteenoton kuvauksesta. Surullista ja varmaankin todenperäistä kuvausta uskontojen nimissä tehdyistä puhdistuksista. Sen jälkeen romaanissa aikamatkaillaan tähän päivään välillä palaten historiaan.
 
Ikonit ovat tärkeässä roolissa romaanin rikoksissa, alusta alkaen. Jokaiseen murhaan liittyy ikonin tavoittelu, mutta syy ja selitys paljastuu vasta aivan loppumetreillä. Savolaispoliisit onnistuvat yhdistelemään epätodennäköisetkin johtolangat vyyhteä auki keriessään.
Lukijalle avautuu lukemisen ohessa myös mukavia kotimaan matkailun hetkiä Ilomantsin maisemista lukiessaan.
 
Loppukaneettina voisi sanoa, että kannattaa suhtautua riittävällä kiinnostuksella vanhojen aittojen alta löytyviin epämääräisiin tavaroihin...!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti