maanantai 27. maaliskuuta 2017

Linnan juhlat

Roope Lipasti, kirjailija ja kolumnisti, kuuluu suosikkikolumnistieni kärkeen; hänen nasevat ja humoristiset tekstinsä mm. Kotivinkki- lehdessä ovat lähes lehden odotetuinta antia. Yhdessäkään romaanissaan hän ei ihan siihen samaan säkenöintiin yllä koko kirjan ajaksi. Ajoittaisia väläyksiä löytyy, mutta ei liene mahdollistakaan pitää kokonaisen romaanin mitan sellaista otetta yllä.
 
Linnan juhlat tarjoilee hieman tulevaisuuteen (itsenäisyyspäivään 2017) sijoittuvaa tragikomediaa keski-ikäisestä Hannusta, jonka elämään vyöryy kriisien suma. Menee työ, menee parisuhde, menee pian asuntokin, mutta tilalle löytyy persoonan treineri Mikko. Ja sen jälkeen mikään ei mene ihan niin kuin piti, mutta tavoitteet näyttävät toteutuvan silti.
 
Ihan näin ei toivottavasti tosi elämässä käy kenellekään, mutta kyllähän näitä hannuja, mikkoja, markuksia ja marioita on olemassa. Jokaisen meidän elämässä on ainekset niin komediaan, draamaan kuin tragediaan, riippuu vain siitä millä hetkellä ja mistä kulmasta asioita katsoo.
 
Hyvän kotimaisen elokuvan tästä saisi.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti