perjantai 24. maaliskuuta 2017

Onnellisen avioliiton reseptejä

Kukapa ei kaipaisi Onnellisen avioliiton reseptejä...tässä romaanissa niitä tarjoillaan niin ihmissuhdetaitojen, ajattelutapojen kuin ruokaohjeidenkin muodossa. Jälleen yksi irlantilainen kirjailija, Kate Kerrigan, kirjoittaa sujuvaa, samanaikaisesti kevyttä ja syvää, tekstiä ihmissuhteista. Jostain syystä tuntuu, että suosikeikseni on noussut nimenomaan useampia irlantilaisia naiskirjailijoita.
 
Kerronnassa kulkevat rinnakkain Tressan elämä tämän päivän parisuhdepohdintoineen kuin hänen isoäitinsä Bernadinen aikanaan läpikäymät parisuhteen haasteet. Samankaltaisuutta löytyy tietenkin paljon, vaikka olosuhteet ja aika ovatkin muuttuneet. Mitkä ovat onnellisen parisuhteen takeet, mille pohjalle onnistunut suhde rakennetaan? Onko tässä pohdinnassa kovinkaan moni asia muuttunut vuosikymmenten aikana? Sovittuja avioliittoja ei länsimaisessa kulttuurissa toki enää ole, mutta romanttisen ikuisen onnen toivossa solmitut liitot harvoin taitavat sinne ikuisuuteen asti kantaa.
 
Kompromissi, uhraus, jaettu ilo, kestävyys, kunnioitus, hyväksyminen, uskollisuus, luottamus, sitoutuminen ja viisaus - näistä tarpeista oli tämä romaani leivottu, noista tarpeista syntynee hyvä parisuhdekin?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti