tiistai 7. marraskuuta 2017

Sydämen ääntä ei voi unohtaa

Luin noin vuosi sitten Jan-Philipp Sendkerin esikoisromaanin Sydämenlyönneissä ikuisuus, jossa Julia Win lähtee isänsä synnyinmaahan Burmaan selvittämään isänsä outoa katoamista. Burmasta löytyy sydämeenkäypä tarina, sukulaisia, ja Julian elämä liikahtaa hieman raiteiltaan. Vaikuttava ja erikoinen, epätodellinen, tarina.

Länsimaisen kiireen ja menestyksen muovaaman elämän keskellä Julia kohtaa nyt sisällään äänen, jota ei saa vaiennettua. Mitä tuo ääni hänelle haluaa viestittää? Sitä selvittääkseen hän lähtee uudelleen Burmaan kymmenen vuoden tauon jälkeen, kohdatakseen lisää menneisyyden haamuja. Äänen kautta sukelletaan Burman sodan täyteiseen lähihistoriaan ja niihin ihmiskohtaloihin, joita se on muovannut. 

Tarina etenee samankaltaisena mystisenä kuin ensimmäinenkin romaani. Sielunkumppaneista, rauhattomista sieluista ja lopulta sydämenvirittäjästä muodostuu elämää muuttava voima, jonka myös Julia kohtaa. 

Romaani on taidokas, hyvin kirjoitettu. Mystinen,  länsimaiselle kulttuurille ja uskonnolle hieman erikoinen, mutta kukapa tietää, millaista elämä Burmassa voi olla? Suosittelen lukemaan, molemmat teokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti