maanantai 20. marraskuuta 2017

Sisarten kesken

Cathy Kelly on yksi suosikkikirjailijoistani. Hänen teoksiinsa tarttuessaan tietää saavansa hyvän lukukokemuksen, nautittavan tarinan ja "uusia tuttuja", niin lähelle hänen henkilöhahmonsa yleensä tulevat. Kaikki ei tientenkään suju aina hyvin, vastoinkäymiset kuuluvat elämään, mutta yleensä ne yhdessä selvitetään ja elämä jatkaa kulkuaan.

Niinpä yllätyin, kun jostain syystä tämä kirja ei lähtenytkään viemään mennessään. Tai vei se, mutta tunnelma ei ollutkaan niin auvoinen eikä positiivinen. Teinien mukanaan tuomat ongelmat, rakoileva avioliitto, riitaisat suhteet läheisten kanssa, menneisyyden haamut ja joku luuranko kaapissa...ehkä en haluakaan lukea tällaisesta elämästä! Kaipaan kirjalta hyvää mieltä ja positiivisuutta, en näin arkista realismia. 

Taitavasti kirjailija tietenkin kuljettaa tarinaa eteenpäin menneisyyden mutkien kautta ja niin kaksi eri todellisuutta alkavat hiljalleen vuosien jälkeen kietoutua yhteen. Tarinasta tulee jälleen ehyt, elämässä koittaa seesteisempi kausi, onnellisuus pääsee jälleen elämässä etualalle. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Jos et ole vielä tutustunut kirjailijan tuotantoon, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Mutta ehkäpä ensimmäiseksi luettavaksi kannattaa laajasta valikoimasta, 17 suomennettua romaania, valita jokin toinen teos...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti