keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Satakielisiskot

Tuottelias kotimainen kirjailija Marja Orkoma on julkaissut jo pitkään suunnilleen kirjan vuodessa. Vuosina 2013- 2015 tuli ulos sarja Satakielisiskoista: Lesti & Lautanen, Pepperoni & Pikilanka sekä Villiminttu & Vetoketju. Sarja kertoo kahdesta nuoresta naisesta, jotka päätyvät yrittäjiksi Satakielilaaksoon samaan kiinteistöön. Toisella suutariliike ja toisella lounasravintola. Asunnot järjestyvät myös saman liikehuoneiston yläkerrasta, joten naiset myös ystävystyvät kuukausien myötä. Kirjoissa seurataan naisten elämää vuosittain, niin liiketoiminnan kuin yksityiselämän kuvioiden myötä.

Marja Orkoma on sijoittanut aiemminkin romaaniensa tapahtumia Satakielilaaksoon, kauniiseen rannikkokaupunkiin aivan tuohon Turun kupeeseen...paikkakunta tulee ikään kuin tutuksi tapahtumien myötä. Ja aika paljon tapahtumia yksittäisiin vuosiin saakin mahtumaan! Uudet yrittäjät saavat rehtiä kannustusta, mutta myös outoja uhkailuja; kaikki eivät pidä uusien kasvojen saapumisesta.

Nuorten naisten elämään kuuluvat tietenkin myös monenmoiset ihmissuhdekiemurat, joita ennättää kolmessa vuodessa esiintyä molemmille enemmän ja vähemmän. Niin romantiikan kuin perhesuhteiden saralla tapahtuu. Orkoman tapa kirjoittaa ei mässäile asioilla, vaan tuo ne esille ja etenee eteenpäin. Niin hyvää kuin huonokaan ei tarvitse jäädä vatvomaan, kun nurkan takana odottaa jo uusi tapahtuma.

Mukavia tuttavuuksia olivat nämä Auri ja Henna. Olisin voinut lukea näistä neitosista vielä muutaman vuoden ajan :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti