sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaikki oikein

Suomalaisten unelmasta, lottovoitosta, kertoo Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein romaani. Puolihuolimattomasti pelattu yksi rivi poikii jättipotin, seitsemän miljoonaa Puttosen pariskunnalle.
 
Romaani pohtii mitä lottovoitto saa aikaan tavallisen ihmisen elämälle: Jatkaako töissä, kenelle kertoa, mitä hankkia, kehen luottaa, mitä rahoille pitää ja voi tehdä, säilyvätkö ihmissuhteet ennallaan... Todentuntuista pohdintaa päähenkilöiden elämän kannalta. Elämänhallinta voi myös osoittautua haastavaksi, jos ei se liene täysin selkeää ja helppoa muutoinkaan.
 
Härkösen romaaneissa henkilöt ovat arkisen rosoisia, niin nämä Eevi ja Karikin. Tavallisia ihmisiä tavallisten ihmisten ongelmineen. Niin työkuviot kuin ihmissuhteet, kouluajan traumat, suhde tavaraan, omistamiseen, alkoholiin, työhön...jokainen lukija löytää varmaankin jotain kosketuspintaa omaansa tai läheisten elämään.
 
Ja se ajatus; entä jos itse voittaisi, mitä silloin tekisi? Tulisiko elämästä helpompaa vai hankalampaa, lähtisikö "mopo käsistä" vai kestäisikö onnellinen olotila? Sillä ei raha tuo onnea, se voi helpottaa arjen haasteita, mutta sisäinen tyytyväisyys, onni, täytyy löytää muuten.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti